Slaktade lånad häst

"Det 7-åriga varmblodsstoet Bella lånades ut till en kvinna som sa att hon skulle använda henne som avelssto. Utan att informera ägaren slaktades stoet kort tid efter att kvinnan fått henne.

Linda Swande Wilhelmsson annonserade på internet om att hon ville låna ut sitt sto Bella. Hon skrev i annonsen att stoet inte fick säljas vidare eller gå till slakt. En kvinna i Närke svarade på annonsen och sa att hon ville använda Bella som avelssto, skriver Nerikes Allehanda. I november kördes Bella till kvinnan och därefter har Linda haft kontakt med henne via mail och facebook, senast i början av året då kvinnan uppgav att Bella mådde bra. Men enligt STC:s hemsida slaktades Bella redan i december.

Kvinnan har tidigare fått anmärkningar på sin hästhållning. Linda har polisanmält kvinnan för att hon slaktat hästen utan att informera henne först. Enligt tidningen har kvinnan tagit emot ytterligare minst sex hästar som slaktats utan att ägarna informerats. Kvinnan ska istället ha sagt till hästarnas ägare att deras hästar lever och mår bra"

av: tidningenridsport.se

Fy va hemskt... :(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0